Dead Wing, won't start after harness replacement - Steve Saunders Goldwing Forums

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 38 (permalink) Old 02-09-2009, 04:58 PM Thread Starter
The Paladin
 
OriginalPaladin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando, FL, USA
Year: 2008
Make: Honda
Model: GL1800P
Posts: 77
Garage
Post imported post


Hello All,

Long story short, I had some electrical problems and was barely able to get my Wing home a couple of weeks ago. Based on the symptoms, I decided a new harness would be the ticket. I chose the DC harness. I know he's banned, but his equipment rates well from what I read. After I installed it, the bike lights up, turns over and just keeps turning over. I'm guessing no spark, but haven't pulled a plug yet (my first Wing and I have to get an 18MM plug socket). Anyone installed a new harness (EC or DC) like this and had a similar problem that was/is a quick fix (likely something I wired wrong, missed, etc.)? Any help would be greatly appreciated!

= = ==> Mark

- Mark
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

- 1st Suzuki 125 Enduro
- 2nd Suzuki 250 Enduro
- 3rd Kawasaki KZ700
- 4th Yamaha Maxim 650
- 5th 86' Honda Goldwing GL1200A
- current '08 Honda Goldwing GL1800P
OriginalPaladin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 38 (permalink) Old 02-09-2009, 05:47 PM
Senior Member
 
Goldwings 4 ever's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Niagara Falls, Ontario, Canada
Year: 2014
Model: GL1800 Airbag
Posts: 2,525
Garage
Post imported post

Mark, make sure you have connected to the correct terminals on the coils. I install the EC harness on mine. I didn't have any problem, but the instructions said if the bike wouldn't start to check and make sure you are on the correct terminals on the coils.

Bob Smith
NASSIR 4 Pictures
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Wild Rhinos - Ontario Chapter

2014 GL1800 Airbag
2007 V Star 1300 (Hers)
2000 Shadow A.C.E. Deluxe 750 (Sons)
Previously owned: 1985 GL1200 A - (2X)2000 GL1500A

If you don't stand behind our troops, please feel free to stand in front of them.
Goldwings 4 ever is offline  
post #3 of 38 (permalink) Old 02-09-2009, 05:58 PM
Senior Member
 
mikef's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Eugene, Oregon, USA
Model: Aspencade
Posts: 10,276
Garage
Post imported post

I'll second that. I've installed 3 different DC harnesses, and on the very first one, didn't have the coils hooked up correctly. Same results, you had.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Mike
Finally, old enough to know better. Just need some common sense now......
Patriot Guard Rider

1986 GL1200 Aspencade
1993 GL1500 Aspencade
1986 GL1200 Aspencade
1985 GL1200 Aspencade
1985 Suzuki Madura 700
1973 Honda 350CB
1965 Honda 50


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mikef is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 38 (permalink) Old 02-09-2009, 08:33 PM Thread Starter
The Paladin
 
OriginalPaladin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando, FL, USA
Year: 2008
Make: Honda
Model: GL1800P
Posts: 77
Garage
Post imported post

Thanks guys. I checked it once, but I'll check again. The negative is on the same side of each coil from the labels and the wire colors (black/white, right side of coil if sitting on bike). Does that seem correct?

- Mark
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

- 1st Suzuki 125 Enduro
- 2nd Suzuki 250 Enduro
- 3rd Kawasaki KZ700
- 4th Yamaha Maxim 650
- 5th 86' Honda Goldwing GL1200A
- current '08 Honda Goldwing GL1800P
OriginalPaladin is offline  
post #5 of 38 (permalink) Old 02-10-2009, 12:26 AM
Guru
 
Hatchetman's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bancroft Ontario Canada eh.
Year: 1991 1500 SE & 79 1000 GL.
Model: '79 GL1000 & '91 GL1500
Posts: 3,074
Post imported post

Wouldn't hurt to throw a volt meter on those wires & confirm proper polarity!

If ya cant fix it with a hammer, it's prolly lectrical
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Hatchetman is offline  
post #6 of 38 (permalink) Old 02-10-2009, 04:54 AM
Senior Member
 
dean_3326's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montague County, Texas, USA
Year: 1984
Make: Honda Goldwing
Model: GL1200 Interstate
Posts: 2,148
Post imported post

OriginalPaladin wrote:
Quote:

Hello All,

Long story short, I had some electrical problems and was barely able to get my Wing home a couple of weeks ago. Based on the symptoms, I decided a new harness would be the ticket. I chose the DC harness. I know he's banned, but his equipment rates well from what I read. After I installed it, the bike lights up, turns over and just keeps turning over. I'm guessing no spark, but haven't pulled a plug yet (my first Wing and I have to get an 18MM plug socket). Anyone installed a new harness (EC or DC) like this and had a similar problem that was/is a quick fix (likely something I wired wrong, missed, etc.)? Any help would be greatly appreciated!

= = ==> Mark
Hello Mark, If you can not get it running I suggest you contact Dave
Campbell, he will help you figure out where you went wrong. I have run a
DC harness over 4 years with no problems.
good luck.


Dean

Riding Motorcycles For over 59 Years

Thank you Lord for all my blessings.

Life is simpler when you plow around the stump:

84 Interstate Candy Wineberry Red-U, R114CU

with Ventu Craft Trailer
dean_3326 is offline  
post #7 of 38 (permalink) Old 02-28-2009, 09:25 AM Thread Starter
The Paladin
 
OriginalPaladin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando, FL, USA
Year: 2008
Make: Honda
Model: GL1800P
Posts: 77
Garage
Post imported post

Thanks everyone,

I have been in contact with Dave, and he's been helping. I still can't get the bike to start though. In troubleshooting, when should I see 12V to the coils? Will there be 12V when the ignition switch is on, but the start button is not depressed, or is there only 12V there while the start button is depressed (or is there only 12V there when I'm not depressed )? Thanks!

= = ==> Mark

- Mark
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

- 1st Suzuki 125 Enduro
- 2nd Suzuki 250 Enduro
- 3rd Kawasaki KZ700
- 4th Yamaha Maxim 650
- 5th 86' Honda Goldwing GL1200A
- current '08 Honda Goldwing GL1800P
OriginalPaladin is offline  
post #8 of 38 (permalink) Old 02-28-2009, 09:38 AM
Passed On, R.I.P.
 
Bagmaster's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Jonesville, South Carolina, USA
Posts: 10,509
Post imported post

Should be 12v at the coils as soon as the ignition switch is turned on.

Michael
Too much chrome to polish, too little time!!
Have trailer, will travel!! Not all Wingers are old Wingers.

PGR member. Riding in memory of my father, Clyde D. Ward, USN. WWII

Myself, USN, Vietnam Vet. 68-72, 74-76
VF-194 aboard the USS. Oriskany
USS Saratoga, ships company

-----------------------------------
Bagmaster, our former forum Toolmaster and friend, is no longer with us. He passed away in February 2012.

The roads and byways, no matter how beautiful and exhilarating, are a lonelier place now. RIP Bagmaster (Baggy).
-----------------------------------
Bagmaster is offline  
post #9 of 38 (permalink) Old 02-28-2009, 09:43 AM Thread Starter
The Paladin
 
OriginalPaladin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando, FL, USA
Year: 2008
Make: Honda
Model: GL1800P
Posts: 77
Garage
Post imported post

Thanks Bagmaster, if there is not 12V, any help as to what I should check next (also, I checked the voltage between the positive lead on the coil and the frame of the bike, that should work correct?)

= = ==> Mark

- Mark
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

- 1st Suzuki 125 Enduro
- 2nd Suzuki 250 Enduro
- 3rd Kawasaki KZ700
- 4th Yamaha Maxim 650
- 5th 86' Honda Goldwing GL1200A
- current '08 Honda Goldwing GL1800P
OriginalPaladin is offline  
post #10 of 38 (permalink) Old 02-28-2009, 10:39 AM
Member
 
siebo's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: leipsic, Ohio, USA
Posts: 309
Post imported post

do have any ideas for you but i would like to know how long and difficult the dc harness was to install. I will be doing the same on my 86 1200 soon. thanks.

89 gl1500
86 gl1200 interstate
84 gl1200 standard
87 kawasaki 454 LTD
siebo is offline  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
85 Wing won't start FC Slim New Members Introduction Forum 17 05-25-2012 08:09 AM
97 wing, won't start in gear beachfront Goldwing Technical Forum 2 01-01-2011 09:50 PM
Wing won't start pac13man Goldwing Technical Forum 12 04-19-2009 08:26 PM
93 Wing won't Start--Need Advice oinoyou Goldwing Technical Forum 3 12-02-2007 12:34 PM
wing won't start wrongway Goldwing Technical Forum 15 12-01-2007 04:20 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome