'95 GL1500SE audio system problem - Steve Saunders Goldwing Forums

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 04-30-2009, 12:56 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Concord, New Hampshire, USA
Year: 1995
Make: Honda
Model: '95 GL1500SE/CSC Friendship III
Posts: 650
Post imported post

Tape player volume has recently dropped considerably[radio volumestill normal]. Whentape player volume iscrankedto max, can barely hear treble side of a tape; bass becomes really annoying[almostlike one tape track is missing]. Has anyone elseexperienced this?Tried every switch/lever insystemwith no change[even unplugged/replugged allconnectors at front of unit]. Has anyone fixed this problem usingtape head cleaner? Any sound advice much appreciated, short of sending radio out for service, as it may be a handlebar switchor wiring harness problem. Will try contact cleaner in h/b switches next. TTFN....Old Tom aka papasmurf in NH, US

Old Tom aka papasmurf in NH
'95 GL SE/CSC Friendship III sidecar ng
Member: NE3Wheelers Sidecar Club of MA
USAF jet aircraft mechanic in Cold War era
HO Scale model railroader
John Wayne film collection
LOVE The Beatles!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
papasmurf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-30-2009, 02:17 AM
Senior Guru
 
agnogel's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: naas co kildare, , Ireland
Posts: 3,873
Post imported post

hi tom sounds like the tape head is dirty run a cleaner through it or get a cotton bud put a little nail varnish remover on the end and with the tape door open give the head a rub failing that with a tape in the slot and the door open tape running put a small screwdriver in and lift the tape up and down slightly to see if the mecasnizsm that holds the tape isout of line

Peter

I have had dreams and i have had nightmares i now dont have nightmares because of my dreams
agnogel is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-30-2009, 08:51 AM
Just another ORF!
 
Dusty Boots's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Beaverton, Ontario, Canada
Model: 92 1500 Aspencade
Posts: 8,189
Garage
Post imported post

Yup, tape head out of alignment.

1992 1500 Aspencade - 213,178 showing on the clock

- just another Rider
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



"anyone can go fast on a straightaway" - Dusty Boots

Dusty Boots is offline  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GL1800 Audio System problem Paulnjax Goldwing Technical Forum 5 10-07-2011 08:25 AM
Wiring ShowChrome passenger audio controller to GL1500SE Diesel Dug Goldwing Technical Forum 4 01-01-2009 07:06 PM
Audio system help dwvassar Goldwing Technical Forum 2 03-09-2008 08:15 AM
gl1100 audio system Scooter 7 Goldwing Technical Forum 8 05-29-2007 06:40 AM
UPGRADE THE AUDIO SYSTEM jukeboxjury123 Goldwing Technical Forum 6 09-05-2006 11:36 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome