1996 GL1500 electrical issue - Steve Saunders Goldwing Forums

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 06-04-2009, 07:08 PM Thread Starter
Junior Member
 
Al K's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Blackstone, Massachusetts, USA
Posts: 7
Post imported post

This is a re-hash of several other posts.I have no fuelgauge, reverse, running lights or overdrive light, plus several other dash lights.From other posts in the past I went and purchased a new relay R3(10amp blue relay) after checking all fusesto be good. After replacing the relay I have no change.I have a electronics background so I have the meter out looking for 12 volts on each side of the relay. I have 12 volts coming in nothing going out. I used a fiveamp fuse and jumpered across the contacts in the relay box and all the indications are present. Does any one knowwhat to look for or how to check the relay? Only thing I can figure is that I received a bad relay????




Al K is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-04-2009, 07:44 PM
Postpubescent member
 
exavid's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Medford, County of Jackson, Oregon, USA
Model: None at present
Posts: 36,382
Post imported post

Check for 12V on the relay coil. The green wire on Relay 3 is ground, the black wire is the 12V supply from fuse #11.I'd check the green wire for continuity to ground and the black wire for 12V. If you don't find 12V on it jump a 12V source to it and see what happens when the relay is forced to energize. If that brings things to life then it's just a matte to trace the 12V wire back through the fuse to it's source.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
None at present
Past 'Wings: GL1100, GL1200, GL1500, GL1800

Current BMW C650GT
Paul W.
exavid is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-04-2009, 07:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Al K's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Blackstone, Massachusetts, USA
Posts: 7
Post imported post

Thanks Paul,

I figured it out, My electrical drawing that I had was not correct. R3 is the top row last relay I swapped out second row last relay which was not the correct relay. I currently pulled the pump relay and placed it in that slot while I order a new one. Indications are back.



Thanks



Allen
Al K is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-05-2009, 12:28 AM
Postpubescent member
 
exavid's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Medford, County of Jackson, Oregon, USA
Model: None at present
Posts: 36,382
Post imported post

Glad to hear you found it. Try an auto parts store for a replacement relay, these things are pretty much universal.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
None at present
Past 'Wings: GL1100, GL1200, GL1500, GL1800

Current BMW C650GT
Paul W.
exavid is offline  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 GL1500 SE electrical issue powersport15 Goldwing Technical Forum 12 05-13-2012 10:39 PM
Electrical issue - GL1500 951Indy Goldwing Technical Forum 3 09-13-2010 04:30 PM
Gl1500 electrical issue PaWinger Goldwing Technical Forum 3 04-17-2009 09:46 PM
Electrical Issue GL1500 Aspencade mdgulick Goldwing Technical Forum 1 04-07-2009 09:42 PM
pdf file service manual (electrical) for 1996 gl1500 se ronnie 3945 Goldwing Technical Forum 14 06-12-2008 11:50 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome