96 GL 1500 SE - Steve Saunders Goldwing Forums

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 05-24-2011, 12:11 PM Thread Starter
Member
 
jodell2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lima, Ohio, USA
Posts: 34
Post imported post

when I turn my key tostart my bike the headlight does not automaticlly come on (sometimes that is). After it is started the light will eventually come on, say 3 to 4 minutes later. Any ideas where to start looking for the problem? Any help would be greatly appreciated.

John L. O\'Dell Jr.
jodell2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-24-2011, 12:18 PM
Member
 
SaiBeer's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Dallas, Texas, USA
Posts: 279
Post imported post

jodell2

The reason mine did that was because I had a dirty starter button on the right handlebar. I took the button apart and cleaned it and the lights worked great again. Somew say just spray it with contact cleaner, but I figured that was a temproary fix. If you wanted to test the therory you could start there though.

Not the Guru on this for sure - I am sure someone will be along shortly with the know-how thou.

Best to keep the rubber side down and the bike between you and the pavement
SaiBeer is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-24-2011, 02:17 PM
Senior Member
 
pwhoever's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chicago, Illinois, USA
Model: 1997 GL1500 2007 GL1800
Posts: 3,073
Garage
Post imported post

You may also want to check the low beam relay. Mine went bad and would occasionally not come on as well.

Mike K.
Honorary Wild Rhino- Thanks Fly!!
97 Aspencade - Pearl White
Darkside Rear Tire- Austone 175R16
Double Darkside Front-Battl-Ax BT-45 130/70-18
2014 starting mileage- 60106

07 GL1800 - Crucible Orange Metallic
Premium Audio/Comfort/NAVI/ABS
Converted to California Sidecar Viper Trike.


Darkside #1659
pwhoever is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-24-2011, 04:51 PM
Senior Member
 
SabreJoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Schaumburg, Illinois, USA
Posts: 628
Post imported post

Switch needed cleaning on mine.
SabreJoe is offline  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
newbie's 1500 mile trip on a 1500 - need info wa2ddl Goldwing Technical Forum 65 02-25-2012 06:52 AM
converting non reverse 1500 to se 1500 cycleman0622 Goldwing Technical Forum 3 10-31-2011 12:19 PM
InstaTrike Kit for 1500 in Florida On CL $1500.00 jimbo1145 For Sale/Wanted Forum 2 03-09-2009 11:28 PM
UK spec 1500 goldwings and imported 1500 wings peakey123 Goldwing Technical Forum 3 09-16-2008 04:37 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome