GL1500 Strange electrical problem - Steve Saunders Goldwing Forums

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 03-29-2013, 11:40 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Langford BC
Model: 97 Gl1500
Posts: 4
Cool GL1500 Strange electrical problem

I was stuck in a massive rain storm on my 97 1500, while waiting to cross the boarder. After the rain, I find I have no fuel gauge, no reverse and no oil light. (Not sure about the low fuel light, haven't gone that low). All fuses seem to be ok? Any ideas?
Kerryz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 06:06 AM
The Irish Crew
 
FitzAl's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Dublin, Ireland
Model: GL1100 Interstate
Posts: 3,932
I've read about this before. Sometimes everything will work again once the Wing dries out properly.

Alan Fitzpatrick.
FitzAl is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 06:13 AM
mod-erator
 
DaveO430's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Amity, Arkansas, USA
Model: 2010 GL1800
Posts: 24,212
Garage
Do you mean no reverse or no reverse light? Something to check would be the white connector under the left fairing pocket.

With no God over the state, the state then becomes not the defender of liberty but the definer of liberty.


NRA endowment life member
Wild Rhino Arkansas chapter
2010 1800 pearl yellow

If I disagree with you it's simply because you're wrong.
DaveO430 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 06:41 AM
Still Learning
 
newday777's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Milford NH & Oceanside CA(N San Diego)SoCal USA
Model: 2008 GL1800 Level 4
Posts: 13,270
Garage
Has the battery died? Radio not working too? What is you voltage? Batteries are known to get internal shorts.

Did you check the dog bone fuse to the right of the battery? There is a spare in the cover. You may not see the minute cracks in it.

Stu
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

John 14:6 Psalm 118:19-29
CMA Wings of Eagles-Escondido, Patriot Guard Ryder
+2008 Cabernet Red ABS/Airbag bought 6/2013 @16,000
+1983 ASPENCADE Barn find @36,000 to be sold
+1976 CB750K6 @25,000 was Dad's
Previous bikes
-1999 GL1500 ASPENCADE Red Sold barn find restored
-1999 GL1500 SE(@57k)(totaled by cagger @105,000) Feb 2013
-76 CB750K Red(new) sold @ 45k
-75 CB750K Blue(new) 9,000 mi Before cousin totaled it.
74 CB450 Burnt Orange(new) 9,000 miles sold
newday777 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 06:47 AM
Still Learning
 
newday777's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Milford NH & Oceanside CA(N San Diego)SoCal USA
Model: 2008 GL1800 Level 4
Posts: 13,270
Garage
Did it die while idling or did this occur when you went to restart after the rain storm waiting? Were you sitting with the key on?

Did you have head light and tail lights?

Did you have the LCD screen display or was it blank?

Stu
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

John 14:6 Psalm 118:19-29
CMA Wings of Eagles-Escondido, Patriot Guard Ryder
+2008 Cabernet Red ABS/Airbag bought 6/2013 @16,000
+1983 ASPENCADE Barn find @36,000 to be sold
+1976 CB750K6 @25,000 was Dad's
Previous bikes
-1999 GL1500 ASPENCADE Red Sold barn find restored
-1999 GL1500 SE(@57k)(totaled by cagger @105,000) Feb 2013
-76 CB750K Red(new) sold @ 45k
-75 CB750K Blue(new) 9,000 mi Before cousin totaled it.
74 CB450 Burnt Orange(new) 9,000 miles sold
newday777 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 07:15 AM
Member
 
wingpilot96's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Coatesville, PA USA
Model: 08 1800HPNA
Posts: 296
Garage
Quote:
Originally Posted by Kerryz View Post
I was stuck in a massive rain storm on my 97 1500, while waiting to cross the boarder. After the rain, I find I have no fuel gauge, no reverse and no oil light. (Not sure about the low fuel light, haven't gone that low). All fuses seem to be ok? Any ideas?
Do you have lights on your saddlebags and if so are they on or off..I have see all of these indications happen due to a loose or failed relay. If you have the fuse/relay panel ...check relay #7..jiggle it or remove clean and reinstall!

2008 GL1800 HPNA - 18,500+ miles
1988 Bunkhouse Camper
wingpilot96 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 03-30-2013, 09:57 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Langford BC
Model: 97 Gl1500
Posts: 4
It did this while trying to re-start.

All headlights, tail lights and saddlebag lights work fine. Every once in awhile (when it is raining I do loose the LCD screen but it is working fine at this point.

As for reverse, it is the reverse that does not work.

I will dig in and try the wish bone fuse, white connector and the relay tomorrow (I take it it is in the box behind the fuses? Do I need to loosen off the saddlebag to get at those relays?)
Kerryz is offline  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GL1500 strange electrical problem beamon Goldwing Technical Forum 7 03-25-2011 10:52 PM
Strange GL1500 problem Tank4300 Goldwing Technical Forum 10 03-21-2011 06:51 PM
strange electrical problem gl1500 SailorKane Goldwing Technical Forum 12 11-05-2009 11:49 AM
strange electrical problem mikemm Goldwing Technical Forum 4 03-10-2009 03:39 PM
Strange electrical problem Scout Guy Goldwing Technical Forum 3 10-08-2006 07:22 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome