GL1200 won't start, no spark - Steve Saunders Goldwing Forums

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 06-17-2013, 11:26 PM Thread Starter
Member
 
Coyote Kid's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Coyote NM
Model: 1986 GL1200 Aspy
Posts: 47
Garage
GL1200 won't start, no spark

I'm writing this in case anyone else has the same issues I had.
Engine running perfectly, I had to stop due to waiting for an accident scene to clear, and shut the bike down. After a five minute wait, tried to start the bike and it would turn over with no problem but no fire, no sputter- no spark. Even jumping the battery would not get a spark. After extensive reviewing of posts and hitting the books, I figured out it probably was the pulse generator, although all the symptoms talked about intermittent problems, not a total shutdown. I put in the new pulse generators and tried it with the radiator off and got an immediate sputter, so I knew that was the problem. Put it all back together and fired it up on the second rev of the starter- not bad after sitting for 8 months. Ran it to work today (40 mile commute) and it ran flawlessly. I hope this helps anyone else who has a similar problem. I also replaced the timing belts since they were overdue, using the link from another post here for the video that walked me through it- excellent video.
Coyote Kid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-18-2013, 04:01 AM
Senior Member
 
andy1800's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bromley, United Kingdom
Model: 2008 GL1800, 16k miles
Posts: 953
Welcome to the forum Coyote Kid. Thanks for posting feedback and your experience. it's always nice to read happy stories.
andy1800 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-18-2013, 09:58 AM
Moderator
 
Bike...and Dennis's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glendale, Arizona, USA
Model: 1987 GL1200 Interstate 290,000 miles
Posts: 21,721
Welcome to the forum.

Why ain't we ridin'?
Bike...and Dennis is online now  
Closed Thread

  Steve Saunders Goldwing Forums > Forums > Goldwing Technical Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Steve Saunders Goldwing Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
85 GL1200 won't start dano955 Goldwing Technical Forum 6 03-04-2013 07:11 AM
85 Gl1200 won't start Bvanemon Goldwing Technical Forum 22 02-28-2013 08:23 PM
GL1500 won't start , ECU+heat = no spark? rampas Goldwing Technical Forum 82 06-03-2012 06:38 AM
GL1200 wIll start sometimes - won't others... bigjohn426 Goldwing Technical Forum 5 08-28-2010 07:31 PM
GL1200 won't start FangGL1200 Goldwing Technical Forum 15 03-30-2009 08:23 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome