Steve Saunders Goldwing Forums

Steve Saunders Goldwing Forums (https://www.goldwingfacts.com/forums/)
-   Goldwing Technical Forum (https://www.goldwingfacts.com/forums/2-goldwing-technical-forum/)
-   -   My wing is starting to have trouble starting up '84 Gl1200 I (https://www.goldwingfacts.com/forums/2-goldwing-technical-forum/644105-my-wing-starting-have-trouble-starting-up-84-gl1200-i.html)

crimsonwing 06-19-2017 02:09 PM

My wing is starting to have trouble starting up '84 Gl1200 I
 
everything is how it should be, bike in neutral, engine cut off switch in the right position. I noticed she only starts if i roll the throttle a bit. what can it possibly be? a bad starter? i just want to fix it before i get stranded somewhere.

Bike...and Dennis 06-19-2017 02:35 PM

Be more specific.

Does it not attempt to spin the starter, or does the starter spin but the bike won't fire?

gumbyred 06-19-2017 03:42 PM

Weak/old battery comes to mind. A.G.M., or wet cell type of battery?
gumbyred

crimsonwing 06-19-2017 03:43 PM

starter spins, and it even fires so it seem, but then just dies right after as if it were a cold day and the choke wasnt even open. i wonder if this got worse from a previous problem, because before i would press the start button and nothing would happen not even a sound
, and after a couple of tries it would decide to work.

crimsonwing 06-19-2017 03:56 PM

Quote:

Originally Posted by gumbyred (Post 5190001)
Weak/old battery comes to mind. A.G.M., or wet cell type of battery?
gumbyred

i see. i dont remember what type of battery it is exactly, i threw the packaging :frown2: i rememeber it just said for ATVS and motorcycles

Bike...and Dennis 06-19-2017 04:21 PM

Did you have a thread on the previous problem?

DaveO430 06-19-2017 05:59 PM

Quote:

Originally Posted by crimsonwing (Post 5190009)
starter spins, and it even fires so it seem, but then just dies right after as if it were a cold day and the choke wasnt even open. i wonder if this got worse from a previous problem, because before i would press the start button and nothing would happen not even a sound
, and after a couple of tries it would decide to work.

No, if the starter is working that has nothing to do with the current problem. The neon coil has cured some 1100s of your problem.

MysticFour 06-19-2017 06:09 PM

How old is the battery? Hope it's not 1 of Everstart from Walmart, those are junk, I know from experience

trike lady 06-19-2017 06:40 PM

When was the last time the fuel filter was changed?
If you're applying throttle to make it start, it may be fuel delivery.

Ken Bergen 06-19-2017 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by crimsonwing (Post 5189929)
I noticed she only starts if i roll the throttle a bit.

The only thing affected by opening the throttle as far as I know is fuel/air volume and mixture ratios.


All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome