Steve Saunders Goldwing Forums - View Single Post - GL1500: pops out of first to neutral under load

View Single Post
post #1 of (permalink) Old 04-26-2010, 09:43 AM Thread Starter
jkulbeth
Junior Member
 
jkulbeth's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Rogers, Arkansas, USA
Posts: 12
Send a message via Yahoo to jkulbeth
Post imported post

Howdy folks!



I've got just over 126,000 miles on my 2000 SE. Bought it with about 124,000 in October last year and the weather is now decent enough get back on it. Now, if the tornado's and rain would break for a little while.

Anyway...

Since owning it, it has occasionally popped out of first and into neutral when accelerating. It's not an 'always' event, but it happens enough to cause worry. A typical situation is starting from a dead-stop headed up a hill. Release the clutch to bite, ease on the throttle, under motion - feet up - accelerating ... then it jumps into neutral. When it happens (which isn't often) there is no warning, so it's a little startling. The neutral light will be on, so I grab the clutch, go for second and pick up where it left off. Aside from this she shifts fine in all gears, including into neutral when I'm looking for neutral.

It did this before the oil change, and it still does it after. Shell Rotella T6, or whatever the one is that replaced the blue jug variety. It does shift noticely smoother with the Rotella, but it hasn't caused the problem to get better or worse.

Any thoughts or ideas?

Jeff




jkulbeth is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome