Steve Saunders Goldwing Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

·
Premium Member
Joined
·
580 Posts
Discussion Starter #1
imported post

I have driven my 1100 all over the US and it has never failed. I carry enough tools to make most repairs while away from home. There is one part that I don't hear much about and that I would hate to have fail. The ignition unit behind the engine. Has anyone had this unit fail? I have a spare that I could carry, but I don't like to carry more than necessary and would hate to perform this repair in a parking lot.

Thank you,
John
 

·
Premium Member
Joined
·
284 Posts
imported post

Never had any problems with 1100 ignition module - next trip how about leaving the spare packaged and ready to FedEx wherever you may be?

I've had coil/ignitor troubles but never to the point the bike quit running. Wet weather conditions would act up but limped home okay.
 

·
Premium Member
Joined
·
12,790 Posts
imported post

My 83 just rolled off 50k miles today . Its not had ignition problems . I think they are quite reliable .
 

·
Premium Member
Joined
·
935 Posts
imported post

140,000 miles for my gl1100 standard and no hint of trouble with this.
 

·
Administrator
Joined
·
26,539 Posts
imported post

I remember someone finding one that was loose and causing weird problems but that's as close to a failure as I can remember.
 

·
Premium Member
Joined
·
580 Posts
Discussion Starter #6
imported post

Thank you all for your replies. I have never heard of a failure either. I have over 100,000 miles on mine and was wondering how long these modules last. Forever maybe. My bike has a feature that is not available on new machines.....It's paid for, so I will keep on riding.

Thank you,
John
 
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
Top