Steve Saunders Goldwing Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Premium Member
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #1 ·
imported post

hi guys, im trying to fix my friends 1985 1200 limited edition

starts real good, go on the highway for about 15 minutes then it starts running on two cylinders. its an intermitent problem.we drove 150 miles yesterday and nothing happened.

where should i check first ????:X
 

·
Premium Member
Joined
·
25 Posts
imported post

Just fixed the same problem on an 86 1200A. My problem wasa 1/4 spade terminal on the prlimary side of the left coil. It has simply slipped off and was barely making contact. I'd go ride and5-10 miles from the house it would bog down. I thought it was fuel at first, but when I got back home I checked the exhaust pipes and the two back pipes were cold.

The coils are mounted under the false tank. Had to remove the false tank and air filter box an the"rubber" flaps around the top of the fairing to get my hands in there.Icleaned up theconnector squeezed it closed a little and slipped it back on. I've put about 50mi on since with no problems.

If that is not it, you can check the primary and secondary coils with a meter.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,857 Posts
imported post

My first thought is intermittent coils.

1) remove lower fairing from the bike.
2) operate until the problem develops
3) when the problem is going on one at a time remove plug wires

If the engine gets worse, that was a "good one". If the engine stays the same it was a "bad one".

See which ones are bad.
 

·
Premium Member
Joined
·
272 Posts
Discussion Starter · #4 ·
imported post

thanks, ill try both answers,now that was a fast response, ill keep you guys updated !
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top