Steve Saunders Goldwing Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

·
Premium Member
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
imported post

I have an 08 GW that upon deceleration the RPM is drops and surges. Seemsit is trying to shut down and will drop to 500 rpm and them surge up to 1000 before stabilizing. Seems to really get unstable below 1500 rpm. If I let the transmission decel the bike (no clutch) there is not problem. When I have to downshift the rpm seems to be trying to fall before I can downshift causing a problem in acceleration and shift after I downshift.Twice itthe rpm has surged on me when I was braking. It is at a dealer now who expectedly says this is normal and nothing is wrong.Another GWdriver says his does that. DAH!!! I claim this is not right for a properly operating FI system.



Does anyone have this problem?Are they all like this? Comments please as I intend to go to HONDA with this.



OH YES, I am coming from a Valkyrie Interstate that was absolutely wonderful!
 

·
Premium Member
Joined
·
2,048 Posts
imported post

I've never had that problem on mine.
 

·
Administrator
Joined
·
27,776 Posts
imported post

That sounds like a problem with the idle control valve.
 

·
Administrator
Piaggio MP3, was 02 GL1800
Joined
·
61,501 Posts
imported post

I test rode an 1800 for one full day. It never, ever acted like that. It always did just exactly what I expected it to do.,
 

·
The Irish Crew
Joined
·
3,932 Posts
imported post

Try the ECM initialize as that solves many issues. Disco nect the battery fora minute and when you reconnect it, start the engine without touching the throttle. Let it warm up fully before touching the throttle and see if that fixes the problem.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,424 Posts
imported post

FitzAl wrote:
Try the ECM initialize as that solves many issues. Disco nect the battery fora minute and when you reconnect it, start the engine without touching the throttle. Let it warm up fully before touching the throttle and see if that fixes the problem.
FitzAl's comment above is a good one for those issues involving the motor. Wish to add that the cooling fans should cycle three times to be sure the ECM is really set.



I can't agree more that this a warranty issue as well. Contact the Honda District Sales or Service manager and raise hell.



Lastly, my 07 willskip or bumpon occasion on slow down, but is a very minor issue with me. This does not effect my down shifting as I rev the motor each time.

Longboater,
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top