Steve Saunders Goldwing Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
my gold wing speedometer only works when out side temp is below 30 degrees. above 30 speedometer reeds only 0. any ideas how to fix this problem
 

·
Did...did I do that?
Joined
·
128 Posts
My reflex is to say your cable is breaking, and that it only works in cold weather because the lube/grease/whatever is congealing.

Of course, I could be talking out of my third point of contact.
 

·
Registered
Joined
·
38 Posts
mine did that, intermittent failure... til complete failure after fork seal rebuild. drive thingie on the front wheel? shaft? in dash? that is why they put a tack on it, so when the speedo fails, can still have a clue how fast a rider is going. if blowing past ppl... probably speeding, if being blow past... probably going too slow for traffic conditions. 3000 R's @ ~60 MPH? 1500 R's @ ~30MPH in 5th gear. some things are not worth the hassle/expense to fix. gas tank gauge sender??? unavailable now.... so ... try to keep track of mileage.... 6 gallon tank ~200 miles??? @ 34 mpg? half a tank...time to think about putting more gas in the machine as pushing 800# machine even a SHORT ways to the gas pump is a 3 MAN job (don't ask)
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #6
just finished putting on new censer cleaned all connections and still no speedo in weather over 30. checked the tabs on censer gear hub every thing turns as it should. on volt test one side is 5 volts like it should the other stays at 2 volts even when you turn clock wise 1 full turn.
please help im going nuts here

was wondering would it hurt anything if i by pasted the 2 connectors ( the one under the false tank and the one going into the faring ) and go from the censer to speedometer is self. was thinking it might be a broken wire . do you you think that will work.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top