Steve Saunders Goldwing Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

·
The Irish Crew
Joined
·
3,932 Posts
Discussion Starter #1
imported post

I have a ticking noise coming from my speedometer. It gets faster as I speed up and looking closely I can see a slight shake in the speedo needle. I'm wondering if its the cable or speedo itself?
 

·
Premium Member
Joined
·
6,183 Posts
imported post

Unscrew the cable from the back of the speedo and go for another ride. That way you can rule one or the other out. More than likely the internalcable has a kink in it, or something wrong with it.

Raymond
 

·
Premium Member
Joined
·
111 Posts
imported post

Instead of going for a ride, disconnect the cable from the front wheel and use a drill to spin it. :cheeky1:

Most likely....... it's in the speedometer.
 

·
The Irish Crew
Joined
·
3,932 Posts
Discussion Starter #4
imported post

I'm hoping it might just be the cable. I pulled the inner cable out and there is a slight but noticeable kink about 4" up from the wheel end. I'll fit a new cable this weekend before I go any further.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,183 Posts
imported post

If you disconnect the cable from the hub, you still haven't isolated the cable and speedometer. If you disconnect it at the speedo, you'll know if it's one or the other. Sounds like you found it. The inner cable can't have any bends in it, it won't spin freely, and will "click" like you say.
 

·
The Irish Crew
Joined
·
3,932 Posts
Discussion Starter #6
imported post

Fitted a new cable today and just came back from a late spin. Problem sorted, thanks everyone.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,183 Posts
imported post

Knew it was the cable. Seen too many of them on cars and such like that. My tach cable is a bit worn, and I do need to change it someday.
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top