Steve Saunders Goldwing Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #1 ·
went to fill up my 82 yesterday with gas and when i was almost home the bike started to act like it was starving for fuel. well sure enough some idiot biker forgot to turn on the petcock, running the carbs dry. after i got through kicking myself, i turned the gas on and went to restart it. heard one cyl catch then the next and so on. the oil light never went out. i was only a couple of hundred feet from home so i rode it into the driveway and shut it off. when i went to re start it, it makes a thumping noise near the rear of the motor and the oil light still wont go out. hooked up one of those aftermarket oil guages and cant get a reading so no oil pressure. removed the oil and filter and didnt see anything unusual. removed the oil strainer and it was clean. what do i need to look for next?
 

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #4 ·
thanks jerry. is there a way to check the chain for the pump without splitting the engine? i'm not scared to pull it, had to last year for the stator but i'm a little nervous about having to break it open.
 

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #8 ·
ok, to answer a few more questions before this yes the bike was running good and had plenty of oil. just drained the radiator and pulled the smaller cover off the water pump and verified that it is not turning. i guess the next step is to pull the the motor and take the rear cover off?
 

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #14 ·
update: problem found and fixed. the bolt did come out of the rear pump drive gear. not sure exactly what kind of damage was done but it now runs and i have pressure. and yes it does take 8 hrs to pull a motor and put it back in. thanks all for your help.
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top