Steve Saunders Goldwing Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2,795 Posts
Discussion Starter · #1 ·
imported post

Are your electrons all twisted up in a wad?... Feel like your bike is haunted? Well, it might be due to a bad Common Ground.

Symptoms:
-Engine dies when put in gear, or occasionally when running. (Runs ok in neutral)
-Occasional glowing indicator lamps (One or both turn signals)
-Weak horn
-Buzzing relay#3, when engine dies
-Loss of brake lights

I discovered a well-buried cheezy common ground connector on both sides of the bike... one of which was melted, causing intermittant loss of ground to 13 different ground connections. The overheating was caused by a single pin, which probably was either loose or corroded.

The Fix: Remove the red-connector, replacing with two separate solder/crimp-connectors. I did this on the other side too, as a preventative measure.



Common Ground Connector, left side. Was completely hidden beneath electrical tape to the wire harness.


Heat Damage to common ground... felt warm to the touch, with engine running.



Cap removed, revealing that one of the pins overheated.



Removed Connector, replaced by two separate solder/crimp-connectors.



Prior to dis-assembly: Right side shown; left identical
 

·
Premium Member
Joined
·
154 Posts
Great find!

WOW! What a great discovery. I need someone who can analyze the electrics on my 95' GW. PO hooked a toggle switch that controls the Cruise Control & Self CXL Turn Signals. And when that toggle is in use Cruise & t/s do function, but :wtf:the tac goes to zero? Any takers in South Florida?
Ron
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Status
Not open for further replies.
Top