Steve Saunders Goldwing Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 13 of 13 Posts

·
Premium Member
Joined
·
754 Posts
Discussion Starter #1
imported post

Need help diagnosing: I can start my 96 1500 Aspencade, runs rough, then when warm starts to faulter, all electrical blinks and then total system failure - happens about 5 minutes into starting motor. I appreciate the help!
 

·
Senior Member
Joined
·
751 Posts
imported post

possible bank angle sencer also check all of your connections make sure they are tight & then I would check my alt !
 

·
Administrator
Joined
·
26,154 Posts
imported post

Check main fuse "A" and the plug connector on starter solenoid "A".
 

·
Still Learning
Joined
·
13,270 Posts
imported post

What is your voltage before starting, running and after it dies?
 

·
Registered
Joined
·
2,795 Posts
imported post

Loose battery terminals?

After it dies, does it still have the ability to crank over?
 

·
Premium Member
Joined
·
754 Posts
Discussion Starter #8
imported post

Replacing bank angle sensor today; checked out voltage readings all doing well; checked all connection, A-OK...
 

·
Premium Member
Joined
·
202 Posts
imported post

Total battery wipe out. Change battery.
 

·
Monkey with a Football
Joined
·
19,237 Posts
imported post

Check battery while running to see if it is charging.
I'm betting not.
 

·
Premium Member
Joined
·
212 Posts
imported post

I'm betting on bad battery. Would check alternator output for proper - voltage it could be heading south.
 

·
Premium Member
Joined
·
754 Posts
Discussion Starter #12
imported post

BANK ANGLE SENSOR REPLACED; STILL SHUTS DOWN ABOUT 10 MINUTES... Replaced battery, still shuts down; checked all connections looks good... Alternator output is lousy..
 

·
Premium Member
Joined
·
1,074 Posts
imported post

What is the voltage output?
 
1 - 13 of 13 Posts
Status
Not open for further replies.
Top