Steve Saunders Goldwing Forums banner

Status
Not open for further replies.
1 - 10 of 10 Posts

·
Premium Member
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #1 ·
imported post

Hi



I just had my right leg amputated in November so I"ve been sitting in Wing"s (LoL) doing a lot of reading this fourm , I want to thank you all for helping me keep my sanity !! because there"s doing something at this 24/7 !!



I have a 85 interstate that"s getting no fire at number 2&4 cylinders !! it has new PG"s about 6 month"s ago !! I used a spark plug tester and I got fire at number 1&3 cyl but nothing at 2&4 !! Don"tboth number 2&4 fire off of different coil"s ? why would just one side of the engine not be firing ?



Glassman
 

·
Premium Member
Joined
·
1,624 Posts
imported post

I had one doing that here at my shop last year and found the pickup coils had damaged wiring. It was not installed correctly and rubbed on the timing belt. $90.00 for a new set and away it went. Sorry to hear about your personal lose. Hope you can get a new artificial one installed. Tony:waving:
 

·
Premium Member
Joined
·
2,838 Posts
imported post

I has the same problem on #2 and #4 on my 80. Turned out one of my spark advancers was shot.
Good Luck,
Prayers from Alabama,
David
 

·
Premium Member
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #4 ·
imported post

Thank you for your response"s and suggesstion, I'll definately try check them out , tomorrow I hope.!



Thanx again



P.S. I got theleg & I"m up and running , Hope I can Wing to do as well !!!
 

·
Administrator
Joined
·
26,997 Posts
imported post

If you used one of those spark checkers you just hold to the wire and it flashes if firing and the plugs are fouled it will not flash. 2&4 are on different coils so if 1&3 are firing the coils are working so the PGs are working. It could also be the wires or the coils themselves could be cracked and the spark going to ground for that side.
 

·
Premium Member
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #6 ·
imported post

Hi :action:





I found the problem the spark plug wire"s show that they are good on my multi meter , But are green in the inside & not carrying enough current !! I switched to another set of used wires and it running fine !!



P.S where can Iget a new wire set cheap ???????



thank"s again

Glassman
 

·
Premium Member
Joined
·
1,077 Posts
imported post

I went to NAPA and got a set of wires for forklifts - 7mm non-resistor wires. Works perfect.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,791 Posts
imported post

Glad you got it Bob, does this mean I can stay away a bit longer and that the parts are staying on your wing, hows the water leak coming... :gunhead:
 

·
Premium Member
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #9 ·
imported post

Shooter !!



No you still have to visit , next time bring some donut"s (LOL) & a towel for my wing tears !!



still chasing the water ,I put it on the double stand ,and now it"s on the other side !! but the alternator kit "s is a keeper no vibration once the bike was firing corectly !!





thank"s again !!

Glassman
 
1 - 10 of 10 Posts
Status
Not open for further replies.
Top